PROJEKT KAPKA KRVE POMÁHÁ MIMO JINÉ I NADAČNÍMU FONDU SCHODY DO ŽIVOTA

Kapka krve, jeden z mnoha CSR projektů PRVNÍ CHODSKÉ, který je doslova životně důležitý, a navíc přináší peněžní dary do Nadačního fondu Schody do života. Zaměstnanci PRVNÍ CHODSKÉ mají v rámci tohoto projektu možnost darovat krev, přičemž každý odběr je prospěšný rovnou třikrát…

1. Za darování krve zaměstnanci získají mnoho benefitů (dobrý pocit, přehled o zdravotním stavu, pracovní volno v den odběru, příspěvky od zdravotní pojišťovny, snížení základu daně z příjmu o 3.000,-Kč za každý odběr atd.).
  2. Darování krve je samozřejmě nejvíce prospěšné pro ty, kteří krev či její složky opravdu nutně potřebují (při úrazech, operacích, transfuzích či léčbě závažných onemocnění) a bohužel spotřeba krve neustále roste, přičemž počet dobrovolných dárců naopak dlouhodobě klesá.
  3. A pozor, čím více krve je darováno, tím větší částkou je odměněn i Nadační fond Schody do života! Za každý litr krve, který je odebrán, PRVNÍ CHODSKÁ daruje Nadačnímu fondu Schody do života 500 Kč. Navíc jako poděkování dostanou dárci začátkem roku od PRVNÍ CHODSKÉ láhev kvalitního červeného vína.

V roce 2022 se v rámci firmy darovalo 13 950 ml krve, tj. do Nadačního fondu Schody do života bylo společností PRVNÍ CHODSKÁ s.r.o. darováno  6.975,-Kč.

Shrneme-li to, každá kapka krve, kterou darují zaměstnanci PRVNÍ CHODSKÉ je několikanásobně zúročena a pomůže nejen zachránit lidský život, ale také přispět na dobrou věc.